Wij hebben met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Oefentherapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed via uw aanvullende verzekering en in sommige gevallen ook via uw basisverzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de precieze vergoeding en voorwaarden.

 

Kinderen tot 18 jaar krijgen standaard 18 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Hierover wordt geen eigen risico in rekening gebracht door de zorgverzekeraar. Indien u aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen van uw kind vanaf de 19e behandeling vergoed vanuit uw aanvullende verzekering .

Nee, de vergoeding door uw verzekering is onafhankelijk van verwijzing door een arts. U kunt dus ook direct met ons een afspraak maken. Oefentherapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed via uw aanvullende verzekering en in sommige gevallen ook via uw basisverzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de precieze vergoeding en voorwaarden.

Een afspraak duurt 30 minuten, waarvan 5 tot 10 minuten nodig is voor verslaglegging.

Wettelijk legitimatiebewijs en de verwijzing van de arts. Als u direct met ons een afspraak hebt gemaakt, dan is een verwijzing uiteraard niet nodig.

Ja, naast behandeling in de praktijk is ook thuisbehandeling mogelijk in Eemnes.

Veel lichamelijke klachten ontstaan door verkeerde houdings- en bewegingsgewoonten. Om uw klachten structureel de baas te worden, is het belangrijk om het probleem bij de basis aan te pakken. Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck kijken daarom verder dan alleen naar uw klacht. Wij gaan naar de bron en pakken samen met u de oorzaak aan.
Na uitgebreide analyse van uw klachten stellen wij samen met u een behandelplan op, dat toegespitst is op uw individuele situatie. Tijdens de behandeling leert u beter te begrijpen en voelen waardoor uw klachten ontstaan. U leert hoe u deze klachten kunt verminderen door middel van oefeningen, houdingscorrecties en het vinden van een goede balans tussen spanning en ontspanning. Ook leert u hoe u klachten in de toekomst kunt voorkomen.

De oefentherapieën Cesar en Mensendieck zijn aparte 4-jarige HBO opleidingen, maar worden vaak in één adem genoemd. Dat is niet zo gek, want de therapie Cesar komt voort uit Mensendieck. Cesar heeft in theorie een wat dynamischer instelling. Beide therapieën gaan ervan uit dat veel klachten ontstaan door een verkeerd houdings- en bewegingspatroon. Door houdingscorrecties aan te leren, vermindert de belasting van het lichaam. Deze correcties verschillen nauwelijks in de Cesar- en Mensendieckvisie. Een verschil tussen beide therapieën is dat de oefentherapeut Cesar de oefeningen voordoet en een oefentherapeut Mensendieck daarentegen volstaat met een mondelinge instructie. Daarnaast bevat oefentherapie Cesar meer dynamische oefeningen, zoals zwaaienoefeningen met de armen.

De fysiotherapeut geeft oefeningen, net als een oefentherapeut Cesar of Mensendieck. Daarnaast wordt bij fysiotherapie (fysio) gebruik gemaakt van andere technieken en hulpmiddelen, zoals massage, ultrageluid en tractie. Vaak geven fysiotherapeuten de oefeningen met behulp van fitnessapparatuur. Hierin schuilt een wezenlijk verschil met de benadering door oefentherapeuten Mensendieck en Cesar. Deze therapieën zijn een doe-het-zelf therapie bij uitstek, waarbij in principe geen andere hulpmiddelen of apparaten nodig zijn. Het grootste verschil tussen fysiotherapie en oefentherapie Cesar-Mensendieck is de manier waarop inzicht wordt verkregen in de klachten en hoe vervolgens de verandering in bewegingspatroon en houding wordt bereikt.