Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam in een relatief korte tijd grote veranderingen. In sommige gevallen ontstaan hierbij klachten, zoals bekkenklachten, lage rugpijn en incontinentie.

Het doel van onze zwangerschapsbegeleiding is voorwaarden te scheppen om jouw ervaringen rond de bevalling zo positief mogelijk te laten zijn en om klachten ten gevolge van de zwangerschap en bevalling te voorkomen en te beperken. Aan de orde komen de ademhaling (pufles), bekkengordel, bekkenbodem, ontspanning, houding en beweging tijdens de zwangerschap en rond de bevalling.

Na de bevalling moet je lichaam zich weer herstellen en aanpassen aan de nieuwe dagelijkse omstandigheden, die het moederschap met zich meebrengt. Daarom gaan we na de bevalling door met het werken aan je houding en manier van bewegen tijdens het dagelijks leven en aan je bekkenbodemspieren, buikspieren en conditie.

Van onze therapie kun je het volgende verwachten:

  • Je wordt bewust van je houding en manier van bewegen tijdens je zwangerschap;
  • Je krijgt informatie, advies en begeleiding omtrent zwangerschap, bevalling en kraamtijd;
  • We leren je ademhalingstechnieken, die je tijdens je bevalling kunt gebruiken;
  • Je leert en oefent verschillende baringshoudingen;
  • Na de bevalling helpen wij je je spierkracht en conditie weer op peil te krijgen.

De afgelopen jaren verzorgden wij zwangerschapsgym in groepen. Deze zwangerschapscursus geven wij inmiddels niet meer in Eemnes, maar we helpen je natuurlijk graag met individuele zwangerschapsbegeleiding.

Voor meer informatie of vragen kunt je altijd bellen naar de praktijk op 06 - 81 08 34 32. Je kunt ook mailen naar praktijk@tempeloefentherapie.nl.