Indien u last heeft van gewrichtspijn of spierklachten, kunt u veel baat hebben bij oefentherapie Cesar-Mensendieck. Wij behandelen onder meer Artrose, Fibromyalgie en Reumatoïde Artritis.

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd bellen naar de praktijk op 06 - 81 08 34 32. U kunt ook mailen naar praktijk@tempeloefentherapie.nl.

Artrose

Artrose is een reumatische aandoening waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruitgaat en dunner en zachter wordt. Het uit zich met name in stijfheid, pijn en verminderde functie van het gewricht. Dit proces kan in alle gewrichten optreden, maar er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt, zoals nek, rug, knieën, heupen, handen, duim, vingers en grote teen.

Een operatie is bij artrose niet altijd meer nodig. Oefentherapie Cesar-Mensendieck kan in sommige gevallen al voldoende helpen. Oefentherapie kan de pijn verlichten en kan beperkingen verminderen bij bijvoorbeeld traplopen. Door onbelast te bewegen wordt namelijk nieuw smeersel (synovia) aangemaakt, waardoor het gewricht soepeler kan bewegen.

Mocht een gewrichtsvervangende operatie (een nieuwe heup of knie) moeten plaatsvinden, dan kan oefentherapie Cesar-Mensendieck u hierop voorbereiden. Ook revalidatie of nabehandeling is mogelijk. U leert dan op een juiste wijze om te gaan met het nieuwe gewricht. Wij hebben een contract met Orthoparc, maar ook vanuit andere ziekenhuizen of klinieken kunnen wij de revalidatie verzorgen. De eerste behandelingen na de operatie zullen thuis plaatsvinden.

Fibromyalgie

Fibromyalgie (FM) betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren en wordt ook wel ‘weke-delen-reuma’ genoemd. Het komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen.

De belangrijkste klachten bij fibromyalgie zijn pijn, stijfheid en vermoeidheid. Oefentherapie Cesar of Mensendieck kan deze klachten verminderen:

  • door in beweging te blijven met op maat gesneden oefeningen;
  • door verbetering van de lichaamshouding via houdingscorrecties;
  • door u te helpen ontspannen.

Reumatoïde artritis (RA)

De meest bekende vorm van reuma is reumatoïde artritis (RA). Hierbij ontstaan gewrichtsontstekingen in bijvoorbeeld handen, voeten, schouders, ellebogen en knieën. Oefentherapie Cesar-Mensendieck kan verbetering opleveren. Wij kunnen u helpen met het zo optimaal mogelijk leren belasten van het gewricht. Ook geven we u oefeningen die passen bij uw situatie en waarmee u de soepelheid en stabiliteit van het gewricht zo veel mogelijk op peil kunt houden.